IMG_2767

Frivilligsentralen har flyttet inn i nye lokaler midt i sentrum, vi er så fornøyd! Mandag 4. januar hadde vi åpningsfest, og mange kom innom for å gratulere og se de fine lokalene. Frivilligsentralen spanderete kaffe og kake.


2016-01-05
Anne og Ann Elin

Rindal frivilligsentral er 10 år i år. Dette vart markert på Bolme pensjonat med middag, kaffe og kaker i lag med innbedne gjester torsdag 28. november. Trollheimsporten skreiv om dette:

2013-12-03
Julenissen i vinduet

I dag var det igjen tid for den store nissedagen på Rindal bygdemuseum, den dagen nissene samles for å ta imot ønskelistene fra alle ungene i bygda. På tunet vrimla det av små og store nisser, og i låna var det servering av saft og smultringer. Å synge "På låven sitter nissen" og å gå med grøt til nissen hører også med på programmet.

2013-11-29
Nissen

Årets nissetreff på Rindal bygdemuseum

I dag var det nisser både på låven og over alt ellers på Rindal bygdemuseum da frivilligsentralen og museet avvikla sitt årlige nissetreff. Dette er sjuende året på rad at nissene møtes på museet og i den anledning inviterer barnehagene og førsteklassene i bygda til å komme med ønskelistene sine.
2011-12-02
Desy og Augute

Det er blitt årvisst at frivilligsentralen arrangerer bakekurs før jul. Årets tynnlemse- og flatbrødkurs ble fulltegna også denne gangen og er nettopp gjennomført. Spesielt artig synes vi det er at også de yngre vil lære baksekunsten, og på dette kurset deltok det til og med tre utenlandske damer som var ivrige etter å lære litt om norsk tradisjonell matkultur.

2011-11-17
Finn og Dagny

på Statsarkivet i Trondheim

Etter at Rindal frivilligsentral tidlig på året arrangerte et kurs i slektsforskning, ble vi invitert til et besøk på Statsarkivet i Trondheim. Sist torsdag gjorde vi alvor av planene og dro på bytur. Vi var 16 stykker. I tillegg til omvisning og forelesning på Statsarkivet, var vi også innom Rockheim, nasjonalmuseet for pop og rock på Brattørkaia
2011-10-22
038

Kvar haust er det regionkonferanse for frivilligsentralane. Rindal høyrer med i region 4, som omfattar fylka Sør- og Nord-Trondelag, Nordland, Troms og Finnmark. Regionkonferansane er eit fint høve til å bli kjent med og utveksle erfaringar med kollegaer frå andre landsdelar. I år var regionkonferansen lagt til Kirkenes.

2011-09-19
Lanparty
I kveld, onsdag 2. mars kl 18.40, blir det eit innslag i distriktssendinga på NRK Møre og Romsdal om da Rindal dataklubb besøkte ungdommen på LAN-party i Rindalshuset. Dette blir eit møte mellom generasjonar, ungdommen som har vakse opp med data og som har dette "i hendene" og den eldre generasjon som no gjerne vil tilegne seg datakunnskap i godt vaksen alder. Nedanfor finn du link til reportasje på Trollheimsporten.
2011-03-02
Mesteren maler
Helgas akvarellkurs med Morten Gjul var populært! Dei 10 deltakarane var fulle av lovord både om kursleiar og kursopplegg i etterkant. Mykje søl med vatn og fargar, det må til når ein driv med akvarell, men resultatet blir ofte overraskande bra! Sjå bilde og bildeserie:
2011-01-23
Kine les

Dette skreiv vi om i januar 2008

FRIVILLIGVØKKU ER OVER,

Kine har reist tilbake til Harstad og vi sit att med mange fine opplevingar. Dette lever vi lenge på! Vi har fått kome tett innpå eit engasjert og raust menneske og ein stor, og ikkje minst allsidig kunstnar. Rindalingar i alle aldrar har fått ein smak av henne desse tre dagane ho var her i Rindal.
2010-05-27